Harmoniske relasjoner med tenåringer

Et dagskurs som gir deg ny innsikt og nye metoder for å takle små og store utfordringer, og bli en konstruktiv støttespiller for ungdommer.


Kursets innhold


  • Tenåringens hjerneutvikling

I stedet for å se på tenårene som en vanskelig periode, kan vi se på tenåringer som ressurssterke mennesker som lever livet fullt ut med masse følelser, eksperimenter og kreativitet, og som lever i nuet og er vitale. Vil ikke du også ha litt mer av det? Men husk at tenåringer i denne utforskningsperioden trenger erfarne voksne som kan veilede dem slik at de unngår unødvendig risiko!

Tenårings hjernen er som en byggeplass. Lær de 4 viktigste endringene i hjernen og fordelene (styrker) og ulempene (styrker i ubalanse).


  • Med roen i behold

Hva er oppmerksomhetstrening og hvordan hjelper den meg å takle små og store utfordringer? Du lærer en enkel teknikk, som gjør at du ikke lar deg så lett vippe av pinnen, og som du kan bruke i hverdagen med det samme. Så lenge vi har for høye eller urealistiske forventninger, holder vi ubevisst fast på auto-piloten, vanene, de samme reaksjonene. Oppdag hvordan du kan gå fra forventnings-modus til oppmerksomhets-modus.

“Being a parent is one of the greatest mindfulness practices of all.” Jon Kabat-Zinn


  • Bevissthet rundt karakterstyrker

Når du fokuserer mye på det som ikke går så bra, gjør du det unødvendig vanskelig for deg selv. Bevissthet på dine personlige styrker gjør at du kan være deg på ditt beste. Det hjelper deg til å se ting fra en annen synsvinkel, se nye muligheter og løsninger. Det blir også lettere å få til en anerkjennende kommunikasjon med ungdommer.


Få din VIA styrkeprofil ved å klikke på knappen:

  • Points Of You - opplegg

Vi bruker POY, et inspirerende verktøy som gjør det gøy å utforske temaet og dele erfaringer.


Info


KursSom skoleopplegg for lærere/FAU/foreldre


Ta gjerne kontakt:

send e-post til Tankeflyt
Som Individuelt opplegg


Når: 5 møter når det passer deg


Pris: Kr. 3625


Hvor:

Kontor Tankeflyt Linjegården, 2. etasje, Tverrvegen 1, Sørumsand


eller på Skype