TankeFlyt - ThoughtFlow

Høysensitiv"Jeg tenker og reflekterer mye og dypt."

"Nye situasjoner, sanseinntrykk, sosiale begivenheter kan overvelde meg."

"Jeg legger merke til detaljer og subtile nyanser som andre går glipp av."

"Filmer, natur, musikk, andres sinnstemninger, kan bevege meg lett."  *


Hvis du kjenner deg igjen i disse utsagn, kan det være at du har karaktertrekket høysensitivitet. Psykolog dr. Elaine Aron fant ut gjennom forskning på 1990-tallet at omtrent 15-20% av menneskene er særlig sensitiv. Det vil ikke si at de er helt like, det fins grader av sensitivitet og vi kan være sensitive for forskjellige ting. Selv om vi alle kan bli sårbare i ny og ne, særlig i stressende situasjoner, blir særlig sensitive personer påvirket av både indre og ytre inntrykk på flere områder. Nervesystemet er mer følsomt enn andres og reagerer sterkere.


Dette har både fordeler og ulemper. Særlig sensitive mennesker har ofte en litt lavere stressterskel, blir ofte slitne av intense eller langvarige inntrykk, eller av egen tenkning, og har oftere sterke emosjonelle reaksjoner, både positive og negative. Til gjengeld har de ofte stor innlevelsesevne, har et rikt indre liv, er empatiske, reflekterer godt før de tar en beslutning, og nyter nyanser i vakre opplevelser.


Selvtest

Hvis du vil, kan du få en pekepinn på hvor sensitiv du er ved å ta en selvtest. Ta gjerne kontakt, så sender jeg deg et skjema. Husk at hvordan du opplever hverdagen alltid er viktigere enn det testresultater sier.


Oppmerksomhetstrening og styrkefokus


Personer som erfarer stress (i perioder) og særlig sensitive personer etterlyser ofte indre ro og mestringsfølelse.


Du kan øke din indre ro ved å finne din rytme mellom 'det å gjøre' og 'det å være'. Oppmerksomheten blir dradd i alle retninger, men heldigvis fins det måter for å øke kontroll over din oppmerksomhet. Vil du lese mer om oppmerksomhetstrening, kan du gjøre det her.

Du kan øke din mestringsfølelse ved å bli bevisst dine indre personlige styrker. Vi har alle 24 karakterstyrker som vi kan utnytte. Noen av disse kommer helt naturlige for nettopp deg, men kanskje har du ikke lagt merke til dem. Ønsker du en kostnadsfri styrkeprofil, kan du få den her.


Hva som kan skje hvis du kombinerer din fokus på styrker med oppmerksomhetstrening, og/eller coaching, kan du lese mer om på siden Mindfulness Based Strengths Practice (MBSP), ta meg dit.


Online kurs om stress- og høysensitivitet

Dette er et grunnkurs i 4 moduler. Den første modulen om Stress er gratis.


Program


Coaching


Coaching for høysensitive.

Uforpliktende og kostnadsfri introduksjonssamtale og prøvecoaching. Introverte og høysensitive foretrekker kanskje en refleksjonstime med inspirerende fotokort fra Points of You over coaching.Ta gjerne kontakt eller bestill online.


Indre ro og mestring


MBSP kombinerer oppmerksomhetstrening med dine personlige styrker. Les mer her.


Ta gjerne kontakt for et skreddersydd opplegg.


Ta kontakt:

send e-post til Tankeflyt

mobil 41272858


* fire kjennetegn fritt gjengitt etter "Fordelen med å være sensitiv" av Lise og Martin August