Basiskurs Oppmerksomhetstrening (del 1)

Hvordan oppnå ro og flyt i en hektisk hverdag?Vi lever i et samfunn hvor vi opplever at tiden flyr og hodet ikke alltid er der hvor kroppen er. Det stilles store krav til oss og vi kan føle oss overveldet. Alt dette kan føre til tankespinn og anspenthet i kroppen.


Oppmerksomhetstrening basert på Mindfulness Based Stress Reduction programmet (MBSR), er en utprøvd og forskningsbasert metode for å øke selvinnsikt, fokus, indre ro, og kvalitet på alt du gjør. Det reduserer unyttig stress i privat- og arbeidslivet. Du er mer til stede i alt du foretar deg.


Teori (som gir mening i hverdagen) blir avvekslet med øvelser som vi gjør mens vi sitter på en vanlig stol og noen ganger når vi står og går. I et fordypningskurs beveger vi oss i tillegg med enkel innsiktsyoga. Du kan lett flette inn oppmerksomhetstrening i daglige gjøremål, både hjemme og på jobb. Dermed har du en flott mulighet til å lade opp batteriene fortløpende.


Oppmerksomhet / Mindfulness nærmere forklart.


Basiskurs


Uke 1 Oppmerksomhet i daglige gjøremål

Hva er egentlig stress? Hva gjør deg stresset?

Vi lærer en teknikk for å slå av auto-piloten og bli oppmerksom på pusten for å øke tilstedeværelsen.

 

Uke 2 Å være til stede i eget liv

Selv om din kropp alltid er her og nå, er hodet ditt ofte et annet sted.

Vi lærer hvordan vi kan styrke kontakten mellom kropp og sinn. Dette er også en fin avslapningsteknikk og «gratis sovemedisin».

 

Uke 3 Gå sakte

Ved å trene på å gjøre en aktivitet saktere, blir vi mer fokusert og øker kvaliteten på det vi gjør. Oppmerksom gange kan også lett integreres i hverdagen.

 

Uke 4 Stress – hvordan påvirker det oss / hvordan takler vi det

Hvordan være tilstede i virkeligheten som den faktisk er. Ved å håndtere indre og ytre påkjenninger på en god måte, får du bedre kontroll over livet ditt.


Etter basiskurset kan du fortsette på kurs del 2Kursholder er Maria Hofman, instruktør Oppmerksomhetstrening / Mindfulness (basert på MBSR), utdannet ved Scandinavian Center for Awareness Training.

InfoBasiskurs 4 uker


på forespørsel,

ta kontakt:

send e-post til TankeflytFortsettelseskurs del 2


Se informasjonIndividuelt OT basisprogram

Foretrekker du å møtes en-til-en fremfor å delta i en gruppe? I fire møter lærer du basisteknikkene  og får du personlig oppfølging i form av fremgangssamtaler og hjemme-øvelser, last ned flyer.


Individuelt OT lar seg veldig godt kombinere med coaching basert på dine personlige styrker, se informasjonsflyer.